понедељак, фебруар 01, 2010

Počela naplata parkinga putem SMS poruka u Banjaluci

Danas, 1. februara, Grad Banja Luka je pustio u funkciju sistem „m:parking“, kojim je građanima omogućeno plaćanje parkinga putem SMS poruka.
Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene, s tim da će se trošak uvećavati za cijenu SMS poruke u iznosu od devet pfeniga.
Građani parking mogu platiti putem SMS-a tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila (bez crtica), poslati na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu SMS poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.. Za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 065 1101, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 065 1100. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 065 1105, a u drugoj 065 1103.
Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobiće poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da, ukoliko želi, može produžiti vrijeme parkiranja slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila. Jednom porukom se plaća jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje.
Sve dodatne informacije u vezi sa plaćanjem parkinga putem SMS poruke, građani mogu dobiti na brojeve telefona 065 5999 i 051 307-808, kao i na Internet stranicama www.banjaluka.rs.ba i www.mtel.ba.
Usluga „m:parking “ u Banjoj Luci, za sada, je omogućena korisnicima m:tel mreže.

Izvor: banjaluka.rs.ba

2 коментара:

Анониман је рекао...

Super je to sve samo kad bi jos sa svoh mobilnih mreza mogli poslati taj sms ili moramo svi kupiti mtelov broj ?

Goran је рекао...

Za sada je moguće samo sa m:tel-ove mreže, a koliko sam shvatio "uskoro" će se moći plaćati i sa ostalih mreža...