петак, април 06, 2007

Proljeće u Banjaluci

Poznato je da Banjaluka u proljeće jednostavno oživi,kao da se nov život rađa. A s ozbirom da je Banjaluka možda i najpoznatija po svojim alejama i drvoredima to je i razlog više zašto ovaj grad jednostavno zablista u proljeće. Prateći zadnjih dana dešavanja i akcije koje se odvijaju u gradu odlučio sam da napravim mali osvrt na to.

Ono što je već tradicionalno u Aprilu jeste proljećna akcija čišćenja grada. U akciju se uključuju sva komunalna preduzeća koja svojim doprinosom unapređuju izgled grada. Međutim najvažnija karika u čišćenju jesu sami građani koji bi ovaj mjesec trebali da se potrude više nego uobičajeno i daju svoj doprinos da bi grad zablistao. Kao i svake godine grad je obezbjedio organizovan prevoz čvrstog otpada po mjesnim zajednicama.. Akcija odvoženja smeća će biti organizovana prema sledećem rasporedu koji možete preuzeti na ovom LINKU.
Isto tako bitno je naglasiti da je u toku akcija „Biramo najljepše dvorište, biramo najljepše školsko dvorište i biramo najuređeniji prostor u stambenim zgradama“

koja je počela 01. aprila i trajaće do 10. maja ove godine.
Evo izjave potparola gradonačelnika:

“Želimo da animiramo građane i ovom prilikom ih pozivamo da se uključe u akciju jer, uz nagrade koje smo pripremili, simbolično će biti nagrađen i savjet mjesne zajednice, u kojoj se građani najviše budu uključili i podržali akcije uređenje grada, koje će trajati do Slave Grada –Spasovdana. Tada ćemo proglasiti najljepše dvorište, školsko dvorište i najuređeniju stambenu zgradu“

Prijavni list za učešće u akciji zainteresovani mogu uzeti u holu ispred Prijemne kancelarije, ili ovde (samo na ćirilici).
Takođe pored svega toga počelo je sređivanje pješačke staze od Hotel Bosna do parka Petar Kočić, tačnije u toku je postavljenje klupa i korpi za otpatke.
Paralelno sa ovim radovima, privodi se kraju popločavanje prostora Trga palih boraca. Ujedno, na tom prostoru biće izgrađena i nova rasvjeta. Ovi radovi biće završeni do 22. aprila - Dan grada.
Još nešto bitno za uređenje grada jeste Obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije koje je u toku.
Ujedno ovo je poziv svim građanima Banja Luke da se uključe u ove akcije uređenja grada pa da nam grad ove godine bude još ljepši!!!

Нема коментара: