уторак, април 03, 2007

The Rolling Stones - i u Banjaluci...

Ovih dana digla se opasna frka oko mogućeg dolaska Rolingstonsa u Banjaluku. Kao i uvijek većina ljudi (opravdano) je skeptična jer je takvih najava bilo i ranije a naravno od realizacije nije bilo ništa. Ne znam ko je izvukao priču, možda Nezavisne Novine, mada to i nije toliko važno. Uglavnom kada sam čuo da je organizator Siniša Tomić vlasnik banjalučkog Hard Rock Cafe-a i agencije Front Stage mrak mi je pao na oči. Lično nemam ništa protiv gospodina, ali je poznato da nije baš uspješan organizator. Definitivno je dokazao sve prošle godine kada je organizovao Mjesec muzike koji je blago rečeno propao. Glavni koncert je trebao biti koncert grupe The Sisters of Mercy koji je zakazivan pa otkazivan,pa ponovo zakazivan.... i tako nekoliko puta dok konačno nije postalo jasno da od koncerta nema ništa. Ako me sjećanje dobro služi mislim da su svi konceti propali tj da je samo jedan održan.Čak i Bajagu nije uspio da dovede :)

Ono što me je posebno zaintresovalo je što u čitavu priču uključuje Vlada RS koja potvrđuje da će Volfgang Klinger, menadžer austrijske agencije "Rock & More" i glavni organizator koncerata "Rolling Stonesa" za Austriju i Balkan, doći u Banjaluku kako bi se sastao s predstavnicima Vlade RS što je i on sam potvrdio.
Iz Vlade RS informaciju je potvrdila Vera Sajić, šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću, koja je istakla da će se na sastanku razgovarati o mogućnosti organizovanja koncerta "Stonesa" u Banjaluci ove godine.
Očekuje se da će sastanak biti održan u srijedu ili eventualno četvrtak.
Ipak gospodin Klinger je izjavio da za sada nema planova o organizovanje koncerta "Rolling Stonesa" u Banjaluci,a kako Nezavisne novine nezvanično saznaju da je takva izjava moguća zbog poštovanja privatnosti popularnog benda koji "traže ćutanje".
Koliko sam informisan na sastanku će biti prisutna gospoda iz vlade, onda predstavnici gradske uprave, naravno Siniša Tomić :) dok će sa druge strane biti Volfgang Klinger.

S obzirom da se u cijelu priču umješala Vlada RS i ASBL ova cijela priča poprima i ozbiljni karakter pa nam ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo i vjerujemo da će se desiti čudo :)
Ipak ono što je mene zaintresovalo jeste da niko nije spomenuo mjesto održavanja koncerta, jer to ipak nije Stoja pa da koncert bude u dvorani Borik :). Što se tiče samog grada jedino bi mogao doći u obzir Borčev stadion koji je prema mom mišljenju premalen za takav spektakl.
Ono što meni pada na pamet i što mi se muva po mislima jeste Autodrom u Zalužanima jer je to jedini veliki prostor koji je na neki način već i ograđen i koji bi se mogao dovesti u red za koncert tih razmjera.
Ako imate ideju gdje bi se mogao (barem teoretski) održati koncert ostavite komentar ;)

Još samo da navedem da su za sada zasada zvanično potvrđeni nastupi "Stonesa" na budvanskoj blaži Jaz 9. jula i beogradskom "Hipodromu" 14. jula.
Evo još jedna sličica "mladih momaka" :)


EDIT: (04.04.2007.)
Evo danas čitam da je sastanak gospodina Volfganga Klingera i Vlade RS otkazan, tj prolongiran za sledeću sedmicu. Tačnije očekuje se da bi sastanak trebao biti održan u utorak ili srijedu sledeće sedmice.

Нема коментара: