петак, децембар 21, 2007

Dragoljub Davidović „Najnačelnik BiH 2007“

Evo ova godina nam je na izmaku, svi užurbanu završavaju većinu stvari, sumiraju se rezultati, sumira se čitava
godina....Kao šlaga na tortu, juče je u banjalučki medijima odjeknula vijest da je naš gradonačelnik Dragoljub Davidović dobio nagradu „Najnačelnik BiH 2007“ . Kako se navodi u obavještenju :
Gradonačelnik Dragoljub Davidović dobio je specijalno priznanje „Najnačelnik BiH 2007“ u akciji izbora menadžera BiH za 2007. godinu. Agencija za izbor menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope uručila je ovu nagradu gradonačelniku, 14. decembra ove godine, na ceremoniji u Banskom dvoru.Gradonačelnik Davidović je dobio, kako je obrazloženo u odluci žirija, „najviše priznanje za doprinos u privrednom i ukupnom razvoju Banje Luke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, realizacijom kapitalnih programa infrastrukture i stvaranjem povoljnog ambijenta za biznis“.
„Svakako, da je Vaš doprinos u razvoju Banje Luke, po ocjeni menadžera iz BiH, odnosno poslovnih ljudi, maksimalan. Nagrada podrazumijeva nagradu Vama kao velikom strategu, gradonačelniku za 22. vijek. Sjajni rezultati koje postižete u kontinuitetu, a posebno u ovoj godini, jednostavno nisu mogli ostati nezapaženi. Zato Vam i pripada najviša moguća nagrada po ocjeni našeg Žirija“, navodi se u čestitki predsjednika Organizacionog odbora za izbor menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, Pane Škrbića.
Nema šta, stvarno jedan lijepa vijest za gradonačelnika, a i za građane Banjaluke jer i ova nagrada govori koliko gradonačelnik radi za ovaj grad.Baš prije nekoliko dana sam pričao sa jednom osobom iz gradske uprave i baš kada sam je pitao kakav je gradonačelnik objasnila mi je da je nevjerovatan. Kako mi je objašnjeno on prvi dolazi na posao (od tih svih načelnika) i odmah se baca na rad, prvo imaju sastanak gdje se dogovaraju radni zadaci, poslovi i prioriteti za taj dan. Čitav dan je samo " u poslu" i nikada ne zabušava i ponaša se bahato kao što bi se ponašali mnogo da su na njegovoj poziciji. Isto tako nikada ne priča o stranci i politici jer kada je na poslu kako on kaže onda je gradonačelnik prije svega, a ne političar neke stranke. Ne znam za vas, ali me je bilo veoma drago čuti to, to kako se gradonačelnik odnosi prema poslu, svojoj poziciji, ljudima i samom gradu. To je još jedan razlog zašto mi je drago da je on dobio ovu nagradu, a smatram da će biti drago i svakom banjalučaninu jer je ovo i nagrada za naš grad!!!

1 коментар:

Анониман је рекао...

Drago mi je da sam nasao ovo na internetu o naj nacelniku Gospodinu Dragi Davidovicu .

Sjeti te se kada smo bili na Krcmaricama za otvaranje ceste i tada sam vam urucio sesir iz Australije ....hhahaha .
Bilo mi je cst .
Sada sam ponovo u Australiji i uskoro se vracam u Slatinu Krcmarice . Lenjin ( glavom i bradom )
pozdravi i zelja da se ojaca Srpska