петак, септембар 14, 2007

Dizajn i izrada web portala grada Banja Luka

Konačno je došao i taj dan da Gradska Uprava raspiše konkurs za izadu novog gradskog web portala.Već je prošlo dugih pet godina od kako je postojeći portal postavljen online (krajem 2002). U to vrijeme to je bio sigurno jedan od najboljih i najkompletnijih gradskih portala u širem okruženju. I danas je sasvim u redu,redovno se ažurira i veoma je bogat informacijama vezanim za grad, gradsku upravu, skupštinu, pravila, propise i manje više svime što bi jednog stanovnika Banjaluke moglo zanimati,ali kao što se u narodu kaže vrijeme ga je pregazilo!!! :)
Postojeći portal je uradila firma Orange Solutions iz Banjaluke (koja te tada uzela "masne" pare - pričalo se o cifri od 60000 KM) koja je manje više propala tako da ne vjerujem da će oni dobiti ovaj posao. Iako sam iz nekih izvora čuo koja firma će dobiti posao iskreno se nadam da će se poštovati tender i da će najbolji biti izabran,mada je to danas veoma teško očekivati. Moji favoriti tj firme za koje smatram da bi najbolje odradile posao su Rainfall daffinson iz i to na čelu sa glavnim dizajnerom Daliborom Vasiljevićem i Superawesome na čelu sa glavnim dizajnerom Draganom Babićem. Naravno veća je vjerovatnoća da će posao dobiti neko po "preporuci" ali opet smatram da bi oni posao odradili vrhunski.Nego da se ja vratim na neke tehnikalije: teneder je otvoren 10.09.2007. i trajaće do 10.10.2007,rok za izvšenje ugovora, odnosno izradu portala je četiri mjeseca od potpisivanja ugovora. Za preuzimanje tenderske dokumentacije mora se uplatiti 100 KM na žiro račun gradske uprave, dok za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon 051/244-446, na e-mail adresu ljiljana_v_radovanovic(@)banjaluka.rs.ba. Isto tako sve dodatne informacije se mogu dobiti na adresi vidovdanska bb (poslovni centar Krajina) III sprat, kancelarija br. 41. , još nešto informacija o uslovima tendera, bodovanju... možete pronaći u ovom dokumentu.
Još samo da dodam da što se tiče firmi iz Banjaluke koje bi prema mom mišljenju mogle da dobiju taj posao su: Prime Communications, Bravo studio i Lanaco.

12 коментара:

Анониман је рекао...

Ma ovo je namješten tender, dobiće ga neka bagra, neki lopovi i lihvari... Fuj! Ništa pošteno.

Анониман је рекао...

kad su rezultati tendera

Анониман је рекао...

Pa tender je završen prije 16 dana, nikakvih novih informacija nema.
Problem je što nije naznačeno kada će biti objavljeni rezultati!!!
Kontaktiraću ih pa ću vidjeti šta će reći

Анониман је рекао...

Hello... Tender je dobio ETF kao najpovoljnija ponuda... na tender su izašli sledeći: LANACO (cca. 200k KM), Računariu d.o.o. (u fening ista cifra kao Lanaco), Hermes Soft Lab (cca. 100k KM), ETF BL (cca 65k KM) i PRIME Communications sa cca. 47k KM. Prime su diskvalifikovali iz njima poznatih razloga s tim da je rok za žalbe u toku...Donošenje odluka probilo rok... O namještaljkama neću... :)

Анониман је рекао...

Pa gdje si duško čovječe? Ništa ne pišeš dugo.....

A ETF dobio posao? Bože svašta


Inače ljudi vjerujte da je ova informacija 90% tačna pošto je čovjek uključen u cijeli priču :)

Анониман је рекао...

Joj ćuti... Valjam se po nekim seminarima kao predavač, za koji dan će biti novi sajt Agencije za državnu upravu online... taman planiram da danas updateujem i svoj sajt... + ispitni rokovi u januaru su zlo :) Imam negdje konkretne cifre zapisane ali mislim da je i ovo sa cca vrijednostima dovoljan pokazatelj... bio sam na otvaranju tenderskih ponuda ispred firme pa znam :D Džabe biti jeftin i ponuditi dobro riješenje... ps. ako nekog zanima što smo tako jeftini - kad smo pisali budžet nismo ubacili stavku "mito" :D

Анониман је рекао...

Duško jesam li ja dobro shvatio ili je ETF-Elektro Fakultet
ako jeste kako oni mogu konkurisati?
Gledajući njihov sajt, koji je inače u tabelama :) mogu misliti kako će sklepati ovo

Анониман је рекао...

Da, elektrotehnički fakultet BL. Ne znam kako su konkurisali, ali mislim da ima neki fazon da institucije mogu s tim da nisam načisto šta i kako... U svakom slučaju, živi bili pa vidjeli :D

Анониман је рекао...

Hmmm
Stvarno ne znam, počevši od njihovog sajta ne izgleda mi na dobro :)
A koji je razlog što su vas odbili? Ili je to tajna?
Svaki dan hoću da im pošaljem mail da vidim dokle se stiglo, ali uvijek me nešto zezne
Do kada traje taj žalbeni postupak da znam kada da ih priupitam? :)

Анониман је рекао...

po njihovoj teoriji, nismo dovoljno kavlifikovani i ponudili smo im tamo enka riješenja na tamo nekom Linuxu :D

Анониман је рекао...

Smiješno stvarno
A to za Linux mislim da znam u čemu je fora...
Kada je rađen ovaj postojeći sajt Orange ih je oderao za Microsoft servere, SQL...i šta već sve ide
Pa vjerovatno zato neće da se riješe toga...:) heheh

melted је рекао...

Pa da :) ali bože moj, bitno je da sajta još uvijek nema :)