субота, октобар 20, 2007

Humanitarna akcija - „Pokažite nam da nismo same“

S ciljem podizanja svijesti što većeg broja građana o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke u oktobru - mjesecu koji je proglašen za mjesec borbe protiv raka - udruženje „Iskra“ organizuje niz aktivnosti. Neke od planiranih aktivnosti su posjeta pacijentima na Klinici za onkologiju Kliničkog centra Banjaluka - 23. oktobra, gde će biti djeljene brošure „I nakon raka život“. U Muzičkom paviljonu parka „Petar Kočić“ 23. oktobra biće održano stručno predavanja o metodama ranog otkrivanja raka dojke.
„Na svetski dan borbe protiv raka dojke, 24. oktobra na Trgu Krajine u Banjaluci organizovaćemo humanitarnu akciju „Pokažite nam da nismo same“, rekla je predstavnik „Iskre“ Jasmina Kelecija i pozvala građane da u što većem boju podrže ovu akciju.
Ona je najavila da će tog dana članice „Iskre“ deliti brošure i ružičaste ruže, a biće prodavane i značke sa roza mašnom po ceni od pet konvertibilnih maraka. Prikupljena sredstva pomoći će realizaciju ciljeva i rada „Iskre“.
Savez žena oboljelih od raka dojke „Iskra“ iz Banjaluke sa još osam nevladinih organizacija u BiH i Udruženjem onkologa BiH pokrenula je kampanju pod nazivom „Zagrljaj podrške“, koja ima za cilj podizanje svijesti građana BiH o ozbiljnosti oboljenja raka dojke i prikupljanje sredstava za nabavku dva mobilna mamografa, koja bi se poklonila ministarstvima zdravlja Republike Srpske i Federacije BiH. U okviru kampanje, organizuju se izložbe fotografija londonskog fotografa Rankina i našeg fotografa Gafića, a koje prikazuju žene oboljele od raka dojke sa osobama koje su im bile podrška u toku borbe sa opakom bolešću. Izložbe će biti otvorene u Sarajevu - 24. oktobra, a u Banjaluci - 05. novembra. U cilju prikupljanja sredstava aktivirana su tri humanitarna broja. Za prostor RS to je broj - 1412 i pozivom na taj broj građani doniraju 1 KM.
Pridružite se akciji, pomozite i edukujte se!!!

Нема коментара: