четвртак, јануар 10, 2008

Doček Pravoslavne Nove Godine na Trgu Krajine

Evo dočekali smo i ovu 2008. godinu, vjerujem u zdravlju i veselju. Što se tiče dočeka Nove godine na Trgu Krajine kao što sam i pisao zvijezda večeri je bio Luis. Nekome je odgovoralo, nekome ne....:)
Sada je na redu Doček Pravoslavne Nove Godine što vjerujem da neće propustiti većina Banjalučana iako je 14.01 radni dan, na našu žalost. I ove godine Gradska Uprava organizuje doček nove godine na trgu sa naglaskom na narodnu muziku (mada je takvo bilo i za međunarodnu :) ). s tim da će zvijezde večeri biti Legende i Trubači što će vjerujem oduševiti većinu građana koji su planirali slaviti na trgu.. .
Što se tiče program on počinje u 21.00 čas kada će nastupiti banjalučki rock bend "Balkan Express" koji će ujedno ovom prilikom predstaviti svoj novi album pod nazivom "SA LA LA LA LA".
Nakon njih banjalučane će uveseljavati grupa "Legende" i Krajiški Trubači. Kako je najavljeno predviđeno je da proslava traje 01.00 zbog toga što je 14-ti radni dan, ali ako "se ljudi ne budu razilazili" program će se produžiti.Kako je još najavljeno u Pravoslavnu novu godinu će se ući s tradicionalnim odbrojavanjem, sa sloganom "Banjaluko, od zlata jabuko", i uz nezaobilazan vatromet.
- Pravoslavna godina računa se po julijanskom kalendaru. Tako će u ponoć, umjesto valcera, svirati trubači, a umjesto šampanjca, na bini će se nazdravljati uz kuvanu rakiju, med i jabuke , za građane će na Trgu ponovo biti obezbijeđena dva ograđena mjesta za bacanje petardi.
Iako nisam nešto previše istraživao znam da će većina lokala raditi "normalno" tj da se neće naplaćivati rezervacija, a vjerujem da će isto biti u većini klubova dok će neki kao npr "Club Kruna" naplaćivati ulaz 10 KM.
Lijep provod želim svima....

Нема коментара: