понедељак, март 24, 2008

Proljećno uređenje grada

Kao i svake godine, i ove je Gradska uprava pokrenula poljetnu akciju čišćenja grada koja počinje danas 24.03. i traje do 20.04.2008. Kako se dalje prenosi:
„Kao i proteklih godina, i ove godine želimo da se u akciju uključi što veći broj građana, škola, ustanova, udruženja i drugih subjekata, a sve u cilju da naš grad bude uređeniji, ljepši, a život ugodniji u zdravoj i očuvanoj sredini“, izjavila je Nevena Blagojević-Podrić, šef Odsjeka za odnose sa javnošću.
U svim mjesnim zajednicama kako seoskog, tako i urbanog područja objavljeni su plakati sa rasporedom – mjestima i terminima odlaganja, odnosno odvoza prikupljenog otpada dodala je ona i naglasila da je potrebno da svi učesnici u akciji budu u koordinaciji sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će vršiti odvoz. Na gradskom području krupni otpad iz rijeka i potoka, te sve druge vrste otpada (izuzev građevinskog materijala ), stare stvari i smeće, koje prikupe građani i drugi učesnici odvoziće „Čistoća“ a.d.Banja Luka, a na seoskom području to će obavljati „Eko-euro tim.“
Sve informacije građani mogu dobiti u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja putem brojeva telefona: 244-444, lokal 771 i 772.
Prema rasporedu, prvih sedam dana, od 24. marta do 30. marta ove godine, na gradskom području odvoz otpada biće organizovan u sljedećim gradskim i prigradskim mjesnim zajednicama, i to: Srpske Toplice, Obilićevo 1 i 2, Starčevica, Vrbanja, Ada i Debeljaci. Za seosko područje u prvoj sedmici akcije odvoz smeća biće organizovan u: MZ Krupa na Vrbasu, Rekavice 1 i 2, Krmine, Agino selo, Bočac, Karanovac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Donja Kola i Kola.
Danas je i počela akcija Simboličnom sadnjom mladog stabla ginko biloba u dvorištu Osnovne škole «Branko Radičević» gradonačelnik Dragoljub Davidović ozvaničio je, početak proljećnog uređenja grada. Inače, OŠ „Branko Radičević“ je jedna od nagrađenih u prošlogodišnjoj akciji „Biramo najuređenije dvorište“, u kategoriji školskih dvorišta. Kako je još gradonačelnik naglasio: «Cilj je da se u čišćenje grada uključe svi građani - od djece iz vrtića, učenika i studenata do zajednica etažnih vlasnika. Želimo da Banja Luka bude što ljepša i da održimo imidž najuređenijeg grada u BiH» On je takođe naglasio da su dosadašnje akcije uređenja grada dale odlične rezultate i da to očekuje i ove godine. Davidović je najavio i akciju izbora najuređenije zgrade i dvorišta, koja bi trebalo da počne 7. aprila ove godine.
«Pozivam sve građane da se uključe i u tu akciju. Uskoro će Dan grada i trebalo bi da Banja Luka taj dan dočeka još uređenija i blistavija poslije zime,” dodao je Davidović.
Što se tiče rasporeda po mjesnim zajednicama možete da ga pogledate u ovom PDF dokumentu!!!
Ujedno, ovo je i poziv svim građanima Banjaluke da se uključe u ovu akciju i učine svoju okolinu i svoj grad još čistijim!!!

Нема коментара: