понедељак, април 07, 2008

Počela Akcija „Biramo najuređenije“ dvorište

Već tradicionalno početkom proljeća Gradska Uprava organizuje akciju izbora Najuređenijeg Dvorišta u gradu. Tako i ove godine kreće akcija "Biramo najuređenije" koja će trajati od danas-07.04 do 15.05.2008 gdje će birati najuređenije dvorište, školsko dvorište i prostor u stambenim zgradama.Tu je i obavještenje iz gradske uprave:
Administrativna služba Grada i ove godine organizuje akciju „Biramo najuređenije dvorište, školsko dvorište i prostor u stambenim zgradama“. Akcija je počela 07. aprila i trajaće do 15. maja ove godine.
“Ovom prilikom pozivamo građane da se uključe u akciju za koju možemo reći da je postala tradicionalna, a naš grad prepoznatljiv po njoj“, izjavila je Nevena Blagojević-Podrić ,šef Odsjeka za odnose sa javnošću.
“Prošle godine uočena je kao jedna od najorganizovanijih akcija na prostoru Bosne i Hercegovine, i Republike Srpske, i kao takva doprinijela je ljepšoj i zdravijoj sredini“, kazala je ona i dodala “da zato prvenstevno moramo zahvaliti našim sugrađanima koji su se odazvali u velikom broju i koji su se svesrdno potrudili da predstave svoja dvorišta u što boljem svjetlu i urede ih na ponos gradu“. „Želja nam je da se i ove godine uključe banjalučki osnovci i svakako ćemo nagraditi njihovu kreativnost u oplemenjivanju životnog prostora. Motivacija svima drugima mogu biti i nagrade koje će biti dodijeljene u okviru ove akcije“, kazala je Nevena Blagojević – Podrić.
Svi oni koji žele da učestvuju u akciji trebalo bi da popune prijavni list, koji mogu uzeti u holu ispred Prijemne kancelarije,a možete ga download-ovat i OVDE.
Tu su i neke fotografije prošlogodišnjih pobjednik:
Najljepše dvorište:

Najljepše školsko dvorište
A kao dokaz koliko može da bude isplativo uređivati svoje dvorište govori i "ova zgrada" čiji su stanari dobili nagradu za najuređeniji prostor u stambenoj zgradi. Za nagradu su dobili kompletno renoviranje fasade tako da im je zgrada sada "nova" :
Ujedno sa ovom akcija gradska uprava je donijela odluku o sufinasiranju sanacije fasada i liftova:
"Grad Banja Luka uputio je, 07. aprila ove godine, javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na sanaciji fasada i liftova. Rok za dostavljanje prijava je 30. april ove godine.Radovi će se izvoditi u 2008. godini, a iz budžeta Grada Banja Luka obezbijeđeno je 1.400.000 KM. Ovim sredstvima finansiraće se dio troškova popravke zajedničkih dijelova stambenih zgrada, i to za fasade 800.000 KM i za liftove 600.000 KM.
„Cilj javnog poziva je pružanje pomoći građanima u ostvarivanju njihove zakonom utvrđene obaveze za finansiranje investicionog održavanja stambenih zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline“, navodi se Javnom pozivu.
Javni poziv, prijavu (obrazac 1), model ugovora i model za izradu predmjera i predračuna radova možete preuzeti OVDE".

Нема коментара: