четвртак, мај 24, 2007

Borac Banja Luka - Brod je potonuo

Juče je završeno prvenstvo BiH u fudbalu. Na veliku žalost, scenario od prije tri godine se ponovio gdje su u zadnjem kolu o sudbini Borca odlučivali drugi. I ovaj put su mu presudili da putuje,ali ne u evropu kako je najavljivano već jednu ligu niže - Prvu ligu Republike Srpske. Iako je Borac pobjedio Velež u zadnjem kolu sa 4:1 to mu nije pomoglo jer da bi ostao u Premijer Ligi Slavija je trebala pobjediti Slobodu, međutim Sloboda je pobjedila 3:1 tako da je Slavija izgubila mjesto u Kupu UEFA, a ujedno poslala Borac u niži rang takmičenja.
Stvarno žalosno da nakon samo jedne godine od povratka u Premijer ligu, Borac ide nazad a ne naprijed kako je najavljivala uprava kluba. Individualna odgovornost ne se ne može prepisati nikome jer su svi zakazali, počev od uprave, trenera i igrača. Ono što je definitivno jeste da svi odreda moraju podnijeti ostavke i prepustiti mjesto nekim sposobnijim ljudima da dođu na njihovo mjesto. Isto tako mora da se riješi pitanje finansiranja kluba jer dosadašnji princip kada je nekoliko privrednika iz Banjaluke mjesečno odvajalo 1500-3000 KM jednostavno nije dovoljno. Borcu treba ili vlasnik ili jasan finasijer što će biti veoma teško.
Vidjećemo u narednim danima kako će se situacija razvijati, tj da li u tom klubu ipak ima časnih ljudi koji će prihvatiti svoju nesposobnost i podnijeti ostavku!!!
U cijeloj priči jedino mi je žao Lešinara koji su ove sezone stvarno bili odlični i bodrili klub kao nikada do sada. Više puta su proglašavani za najbolje navijače u 2006/2007 od raznih medija.
Šta više reći sem poželiti sreću Borcu u Prvoj ligi Republike Srpske!!!

P.S. Umalo zaboravih da navedem da je Fudbalski klub Sarajevo osvojio prvo mjesto i to zasluženo prema mom mišljenju.Svaka čast! Naravno sve čestitke Vladanu Grujiću, koji je dao dva gola u zadnjem kolu!!!

Нема коментара: