Gledajući statistike bloga primjetio sam da tu i tamo ima posjeta sa pretraživača gdje su ključne riječi "restorani u Banjaluci"Stvarno ne znam otkud pretraživačima takva pretpostavka da ovde ima nešto o restoranima,ali ne žalim se :). Upravo zato sam odlučio da se osvrnem na restorane u Banjaluci. S obizrom da je u poslednje vrijeme otvoreno stvarno dosta restorana navešću samo neke od njih, poznatije meni. Inače ovo neće biti review restorana već više kao neka lista, koja vam može pomoći da pronađete neke od istih!
-Počeću sa mojim omiljenim restoranom , meksičkim restoranom "Master", koji se nalazi u strogom centru Banjaluke . Hrana je odlična, porcije ogromne, a što je najbolje cijene nisu nešto prevelike. Više možete saznati na njihovom sajtu RestoranMaster.com!
-Drugi restoran koji bi izvojio je jedan od najstarijih restorana u ovom gradu, naravno tj restoran Sirano, odličan restoran, odlična hrana i usluga. Jedino što im se može uzeti za manu jeste to što nemaju parking tako da se morate snalaziti. Sajt im je offline, ali ih možete pronaći na adresi Karađorđeva 64, tel: 051/303-111.
-Jedini riblji restoran u Banjaluci jeste restoran Alas, takođe jedan od restorana sa najdužom tradicijom u gradu. Enterijer odličan, hrana takođe, cijene jesu malo veće ali sasvim normalno za specijalitete od ribe. Takođe ću navesti da od skoro imaju prenoćište i antikvarnicu. Sajt im je trenutno u izradi,ali ćete ih pronaći na adresi: Braće Mažar i majke Marije 48, tel:051/212-602.
-Restoran Obala, kao što mu naziv govor je smješten na obali Vrbasa, prijatno i mirno mjesto. Hrana je na nivou,a cijene sasvim pristojne. Više informacija na restoran-obala.com.
-Jedini etno restoran u gradu, restoran Ognjište, odličan restoran sa odličnom tradicionalnom hranom, enterijer naravno uređen u tradicionalnom stilu. Restoran koji vrijedi posjetiti, a možete ga pronaći na adresi: Josifa Pančića 2, tel: 051/437-777 ili 065/222-777.
-Isto tako jedini, ali jedini restoran u Banjaluci gdje možete pronaći lovačke specijalitete jeste restoran Lovački Bar. Davno sam bio tamo,ali koliko se sjećam hrana nije loša. Adresu i broj telefona možete pronaći na njihovom sajtu Lovačkibar.com tj jednoj stranici :) .
-Restoran sličan konceptu restorana Master jeste restoran Marco Polo, koji umjesto meksičke kuhinje u ponudi ima internacionalnu, nacionalnu i kinesku kuhinju (mislim da sada oni jedini imaju kinesku kuhinju u gradu). Sasvim prijatan ambijent, hrana odlična a porcije ogromne uz sasvim pristupačne cijene. Restoran se nalazi na adresi: Bul. Vojvode Stepe Stepanovića 185a, tel: 051/435-444.
Za kraj ću samo navesti nekoliko restorana gdje možete pronaći pečenje sa ražnja, kako svinjetinu tako i janjetinu. Ovo su neki od najpoznatijih.
-Restoran My Way, Ivana Gorana Kovačića 7, telefon 051/302-894;
-Restoran Bele Noći, Bul. Vojvode Stepe Stepanovića 7, telefon 051/464-580
-Restoran Orhideja MB , Kozarska 21, telefon 051/214-616

Naravno ovo nisu svi restorani u gradu, već samo neki poznatiji i oni koje sam ja posjetio. Ukoliko imate još neke prijedloge ili se ne slažete sa nečim slobodno ostavite komentar.
Prijatno...