недеља, мај 06, 2007

Restorani u Banjaluci

Gledajući statistike bloga primjetio sam da tu i tamo ima posjeta sa pretraživača gdje su ključne riječi "restorani u Banjaluci"Stvarno ne znam otkud pretraživačima takva pretpostavka da ovde ima nešto o restoranima,ali ne žalim se :). Upravo zato sam odlučio da se osvrnem na restorane u Banjaluci. S obizrom da je u poslednje vrijeme otvoreno stvarno dosta restorana navešću samo neke od njih, poznatije meni. Inače ovo neće biti review restorana već više kao neka lista, koja vam može pomoći da pronađete neke od istih!
-Počeću sa mojim omiljenim restoranom , meksičkim restoranom "Master", koji se nalazi u strogom centru Banjaluke . Hrana je odlična, porcije ogromne, a što je najbolje cijene nisu nešto prevelike. Više možete saznati na njihovom sajtu RestoranMaster.com!
-Drugi restoran koji bi izvojio je jedan od najstarijih restorana u ovom gradu, naravno tj restoran Sirano, odličan restoran, odlična hrana i usluga. Jedino što im se može uzeti za manu jeste to što nemaju parking tako da se morate snalaziti. Sajt im je offline, ali ih možete pronaći na adresi Karađorđeva 64, tel: 051/303-111.
-Jedini riblji restoran u Banjaluci jeste restoran Alas, takođe jedan od restorana sa najdužom tradicijom u gradu. Enterijer odličan, hrana takođe, cijene jesu malo veće ali sasvim normalno za specijalitete od ribe. Takođe ću navesti da od skoro imaju prenoćište i antikvarnicu. Sajt im je trenutno u izradi,ali ćete ih pronaći na adresi: Braće Mažar i majke Marije 48, tel:051/212-602.
-Restoran Obala, kao što mu naziv govor je smješten na obali Vrbasa, prijatno i mirno mjesto. Hrana je na nivou,a cijene sasvim pristojne. Više informacija na restoran-obala.com.
-Jedini etno restoran u gradu, restoran Ognjište, odličan restoran sa odličnom tradicionalnom hranom, enterijer naravno uređen u tradicionalnom stilu. Restoran koji vrijedi posjetiti, a možete ga pronaći na adresi: Josifa Pančića 2, tel: 051/437-777 ili 065/222-777.
-Isto tako jedini, ali jedini restoran u Banjaluci gdje možete pronaći lovačke specijalitete jeste restoran Lovački Bar. Davno sam bio tamo,ali koliko se sjećam hrana nije loša. Adresu i broj telefona možete pronaći na njihovom sajtu Lovačkibar.com tj jednoj stranici :) .
-Restoran sličan konceptu restorana Master jeste restoran Marco Polo, koji umjesto meksičke kuhinje u ponudi ima internacionalnu, nacionalnu i kinesku kuhinju (mislim da sada oni jedini imaju kinesku kuhinju u gradu). Sasvim prijatan ambijent, hrana odlična a porcije ogromne uz sasvim pristupačne cijene. Restoran se nalazi na adresi: Bul. Vojvode Stepe Stepanovića 185a, tel: 051/435-444.
Za kraj ću samo navesti nekoliko restorana gdje možete pronaći pečenje sa ražnja, kako svinjetinu tako i janjetinu. Ovo su neki od najpoznatijih.
-Restoran My Way, Ivana Gorana Kovačića 7, telefon 051/302-894;
-Restoran Bele Noći, Bul. Vojvode Stepe Stepanovića 7, telefon 051/464-580
-Restoran Orhideja MB , Kozarska 21, telefon 051/214-616

Naravno ovo nisu svi restorani u gradu, već samo neki poznatiji i oni koje sam ja posjetio. Ukoliko imate još neke prijedloge ili se ne slažete sa nečim slobodno ostavite komentar.
Prijatno...

12 коментара:

Анониман је рекао...

Zaboraviti navesti restorane KAZAMAT i VRBAS je ozbiljan propust! A i ROMANOV nudi prilično dobru hranu i uslugu. I svi imaju pristupačne parkinge.

Анониман је рекао...

Restoran Kazamat sam u tom trenutku izostavio ne znam ni ja zašto :), znam da sam kasnije htio dodati ali mi se nije dalo.
A namjerno nisam dodao restoran Romanov jer se nalazi u sklopu benzinske stanice što mi je krajnje glupo. Ono ej imaš odličan tamo na tranzitu na Petrolovoj pumpi :P

lukovski је рекао...

Ne znam zbog cega si izostavio restoran Kazamat!? Bio sam par puta u Banja Luci i nemoguce je zaobici restoran koji pored toga sto se nalazi na lepoj lokaciji, ima i najbolju kuhinju definitivno!!! Ovo dajem sebi za pravo da kazem jer sam posetio jos par restorana, Romanovu koji ima dobru ponudu hrane fali samo ambijent. Posle Kazamata su mi dobri jos Bomi i Mala stanica, koji takodje nisu pomenuti! Razumem da covek moze biti subjektivan, ali pricati o restoranima i ne spomenuti tri najbolja mislim da je tendenciozno.

Анониман је рекао...

ognjiste Najbolje mesto :)

Анониман је рекао...

Kej je dobar i nalazi se na raskrsnici za Klasnice kada se ide iz pravca trna(starom cestom).

Анониман је рекао...

Zna li neko za restoran "Dinara" u Banja Luci? Bila bih zahvalna za tu informaciju i par rečenica o restoranu. Hvala

Анониман је рекао...

Restoran Romanov je najbolji u gradu najbolja usluga i hrana po veoma pristupacnim cjenama.

Анониман је рекао...

Hvala! Za moj prvi posjet BL, odlicne informacije! Samo da pitam - kakav je restoran Jezero? Svi koji su poslovno bili tamo, pricaju da je hrana odlična...

fortune је рекао...

Jezero Restoran je katastrofa. Nekad i nije bilo lose a sada uzas. Usluga katastrofa, neljubazni i prljavi konobari koji tjeraju musice sa krpama. Usluzuju na prljavim stoljnacima, donose vam prljav bestek i da nenabrajam. Na 30 stepeni sluze toplo pivo, a ako djete trazi kecep dobije ga kada se rucak ohladi...Jedino sto moram da kazem je da je talet zaista cist!

Анониман је рекао...

Od restorana koje si naveo Master je ok, fino je uredjen i dobra je hrana mada ja nesto nisam ljubitelj meksicke, a i nesto je skuplji... Sirano mi se ne dopada ni malo, moj tata cesto ode tamo s nekim poslovnim kolegama i njemu je ok, ja sam jednom bila s momkom i nije mi se dopala usluga koju hvalis, snobovski konobar koji gleda s visine nas koji nismo poznavaoci fency vina :P (bar je moj utisak takav).
Marco Polo je dobar, fina atmosfera i ok hrana, proslo ljeto su imali neke zanimljive deserte, sladolede i slicno :) ovo ljeto jos nisam bila. Ostali navedeni restorani nisu uopste vegetarian-friendly tako da u njih ne zalazim.

Анониман је рекао...

Zna li iko za restoran Kod Zore?

Анониман је рекао...

Gdje se nalazi restoran Stara Basta u Banjaluci.Potreban mi je njihov telefon.Adresu znam ,ali neznam gdje je to.