среда, мај 30, 2007

KRATKOFIL - Međunarodni festival kratkog filma

Znam da je veoma čudno,ali eto i u Banjaluci konačno nešto što se tiče sedme umjetnosti. U pitanju je Međunarodni Festival kratkog filma - KRATKOFIL. Ovo je uopšte prvi događaj u Banjaluci što se tiče sedme umjetnosti i nadam se da će makar malo doprinjeti popularizaciji filma i vraćanju ljudi u bioskope uopšte. Kome nije poznato samo ću navesti da u BL trenutno radi samo Multipleks Kozara i jedna sala u Bioskopu Palas i to je pitanje kada će se zatvoriti jer su sale uvijek poluprazne tako da vlasnik razmatra o zatvaranju!!!
Nego da se ja vratim na priču o kratkofilu. Festival će biti odražan od 7. do 10. juna 2007. Kako organizatori (UKS Lanterna) kažu festival je zamišljen kao podrška domaćim filmskim autorima, kao i prilika za prikazivanje najboljih filmova iz regiona i šire. Pored takmičarskog, predstaviće se i filmovi specijalnog i revijalnog programa. U okviru festivala ce biti održani okrugli stolovi i prateći sadržaji.
Ono što je zanimljivo jeste da će otvaranje festivala biti tako što će se organizatori i gosti spuštati profesionalnim rafting čamcima niz divlju planinsku rijeku Vrbas :),a isto tako zatvaranje festivala će biti organizovano u Etno selu nadomak Banja Luke, totalno opuštajuće gdje će gosti moći da se provozaju fijakerom, galopiraju na konju, dok večeru možete "uhvatiti" sami u obližnjoj rječici.Veče je rezervisano za najuzbudljiviju žurku festivala :)
Sve informacije o terminima održavanja, revijalnom, takmičarskom dijelu možete saznati na oficijalnom sajtu Kratkofil.Org!


Нема коментара: