понедељак, август 13, 2007

Borac Banjaluka - Nova sezona

I eto poslije najavljenog puta u "Evropu", a naglog skretanja u Prvu ligu Republike Srpske Borac je odrigrao i svoj prvi prvenstveni meč. Desilo se da bude "prvo pa muško" :), odnosno izgubili su od Sutjeske iz Foče rezultatom 2:1. Toliko najavljivani ekspresni povratak u Premijer ligu je započeo neslavno, i to su izgubili od kluba za koji ja nisam nikada čuo, barem nisam zapamtio (da se neko slučajno ne uvrijedi). Postavlja se pitanje šta će biti u narednim kolima gdje će Borac igrati sa mnogo jačim timovima od Sutjeske.
Što se tiče ove utakmice uspio sam saznati da je Borac poveo,ali je Sutjeska (povratnik u prvu ligu RS) preokrenula rezulat i odnijela pobjedu rezultatom 2:1. Ono što okarakterisalo meč jesu dva jedanseterca dosuđenja u korist domaćina. Kako se navodi u stručnom štabu crveno-plavih svi su ogorčeni na suđenje Dragana Nišića iz Šamca i vjerovatno će se žaliti Fudbalskom Savezu RS. Takođe trener crveno-plavih je naglasio da su dosuđena dva penala koja nisu postojala, ali se isto osvrnuo na svoje igrače gdje je izjavio: Napravili smo tri greške i primili dva gola. Možda je ovo i dobro da naši igrači shvate da neće nigdje imati lagan posao i da se drugačije ponašaju. Sami smo krivi za neke stvari posebno kod drugog pogotka kada je Dajmanović protivniku predao loptu u opasnoj zoni - rekao je Karasi.
Sada Borac od najvećeg favorita za ekspresno vraćnje u Premijer Ligu postaje gubitnik već na startu. Realno gledajući to se moglo i očekivati jer za klub koji je najvaljivao evropu a ispao iz lige i nakon toga zadržao i rukovodeći kadar, trenera i većinu igrača (bolji su otišli) nije ništa više za očekivati. Kao da su svi pohvaljeni za ispadanje iz lige pa su ostavljeni na dosadašnjim pozicijama. Pored toga svega skoro nikakva pojačanja nisu dovedena, igračima se duguje dosta novca, neki od sponzora od prošle godine su izašli iz kluba....
Tu onda sebi možemo postaviti pitanje da li da očekujemo od Borca ove godine nešto ili ne???
Sa ovakvim stanjem (po mom mišljenju) Borac će veoma teško da se ekspresno vrati u Premijer ligu.
Još samo da se dotaknem navijača Borca - Vulturesa koji su juče imala višečasnovni mirni protest na istočnoj tribini Gradskog stadiona. Nezadovoljni rezultatom na prvenstvenoj premijeri u ligi Rs, ali i organizacionom i takmičarskom slabošću kluba navijači su objesili transparent "Ništa nas nije slomilo" i izrazili svoje negodovanje prema upravi,stručnom štabu i igračima. Oni su najavili žestoke proteste protiv uprave, stučnog štaba i i grača ukoliko Borac na startu ne bude imao maksimalan broj bodova.

Нема коментара: