четвртак, август 23, 2007

Izgradnja Olimpijskog bazena - Incelov bazen

Do kraja sledeće godine i Banjaluka će rekonstrukcijom "Incelovog" bazena dobiti Olimpijski bazen sa svim pratećim sadržajima. Ugovor o rekonstrukciji bazena je potpisan 21.08.2007. između gradonačelnika Dragoljuba Davidovića i vlasnika kompanije "Integral Inženjering" - Slobodana Stankovića.
Radovi na rekonstrukciji bazena će se izvoditi u dvije faze,i kako sam već pisao prva faza će biti završena ove godine što podrazumjeva građevinske radove, konstrukciju i grube instalacije. Vrijednost radova u prvoj fazi je pet miliona KM i ova sredstva će biti izdvojena iz budžeta grada.
U drugoj fazi, koja bi trebalo da bude realizovana tokom naredne godine, planirani su zanatski i instalaterski radovi i biće finansirana iz kreditnih zaduženja grada, a druga faza koštaće deset miliona KM.
Prema projektu, „Incelov“ bazen predstavlja bazenski kompleks dimenzija 80 puta 45 metara. U okviru kompleksa nalazi se olimpijski bazen dimenzija 50 puta 25 metara i dječiji bazen dimenzija 25 puta 10 metara. Tribine imaju 436 mjesta, od kojih 320 teleskopskih (pomjerljivih). Uslužni blok (svlačionice, garderoba i sanitarni čvorovi) su smješteni u podrumu i prizemlju kompleksa. U podrumu se nalaze teretana, sauna i masaža. U prizemlju su predviđene prostorije za trenere, sudije, prvu pomoć i ulazni hol. Na galeriji se nalaze klupske prostorije, mjesta za reportere i tv tehniku. Staklene stijene su u nivou prizemlja i mogu se otvarati. Bazen je projektovan po standardima svjetske plivačke i vaterpolske federacije. Idejno rješenje je izradila firma „ARS studio“ iz Banje Luke. Ukupna vrijednost radova za rekonstrukciju bazena iznosi 15 miliona maraka.
Ono što je veoma bitno navesti i što najviše intresuje građane Banjaluke jeste da bazen nažalost neće biti korišten u komercijalne svrhe, tj biće isključivo namijenjen za sportove na vodi, a koristiće ga i škole koje će organizovati nastavu plivanja(koristiće ga fakulteti -DIF, škole plivanja, plivački klubovi...).
Evo i nekoliko slika kako bi bazen trebao da izgleda:

7 коментара:

Анониман је рекао...

Voljela bih da mi se javi neko iz Plivačkog kluba Banja Luka jer mi treba jedna informacija
POZZ

Анониман је рекао...

Voljela bih da mi se javi neko iz Vaterpolo kluba s kim bih mogla porazgovarti.

Unaprijed zahvalna

Анониман је рекао...

Sto se tice Vaterpolo klubova, mozete doci da razgovarate sa nekim od predstavnika utorkom, subotom i nedjeljom od 19.00 do 21.00 na bazene "Fortuna".

Pozdrav

Анониман је рекао...

Interesuje me kada je zvanično otvaranje Incelovog bazena. Hvala

jeremic је рекао...

dali će u sklopu incelovog bazena biti vaterpolo klub da dovedem sina ide 6 razred a odlican je plivac

Анониман је рекао...

Kada ce plivaci moci poceti trenirati??????Hvala

Анониман је рекао...

nije u redu da poreski obveznici koji su i platili incelov bazen ne mogu da ga i koriste za rekreaciju. hocu reci da vise imaju prava seljaci od građana koji i ne znaju plivati,a bazen koriste kako bi se slikali. to je diskriminacija.napravite još jedan olimpijski bazen za običnu raju.